• POZNATE
  SVOJE OMREŽJE?
  qMON vam lahko pomaga.
  Preberite več!
 • Boljši način za spremljanje, testiranje in merjenje vašega omrežja

Pomerite kakovost uporabniške izkušnje

Merjenje kakovosti uporabniške izkušnje v sodobnih omrežjih je zahtevna naloga. Biti mora obsežno in obenem pragmatično, zbrati pa mora dovolj podatkov, da omogočajo izračun dejanskega QoE, kot ga zaznavajo uporabniki.

Naši qMON agenti merijo več kot 500 KPI, ki obsegajo vse od fizičnih radijskih parametrov in tradicionalnih omrežnih KPI do aplikacijskih kontekstov in MOS lestvic.

qMON deluje na kakršni koli IP mreži, resnično pa blesti na 4G-mobilnih omrežjih!

Odkrijte težave in optimizirajte

Težave v omrežju lahko dolgo časa ostanejo neodkrite – pa naj si gre za novonastalo omrežje ali že operativen sistem. Optimizacija pokritosti, kakovosti in zmogljivosti storitev pa je lahko zapletena in draga naloga.

Sistem qMON vam priskrbi bogat repozitorij podatkov in močna analitska orodja za zaznavo težav v vašem omrežju. Pomagal vam bo pri nenehnem nadzoru kakovosti in učinkovitosti vaših storitev na avtomatiziran način.

Spremljajte meritve v živo

Popolna operativna slika v realnem času in meritve, ki vam bodo dale vpogled, so ključnega pomena za učinkovito spremljanje in optimizacijo vašega omrežja. KPI so pogosto razpršeni po različnih orodjih in vmesnikih, sestavljanje celovitega "omrežnega odtisa" pa je zapleteno in drago – s pogosto pomanjkljivimi navzkrižnimi povezavami.

Nadzorna plošča qMON vam na enem mestu prikaže sliko vašega omrežja v realnem času. V kombinaciji z agenti qMON lahko zmanjšate število servisnih obiskov, testnih voženj in rutinskih preverjanj na minimum.

Pomerite Uglasite Spoznajte Nadzorujte svoje mobilno omrežje.

Zberite na stotine ključnih kazalnikov uspešnosti in napravite presek skozi več slojev protokolnega sklada,
da boste bolje razumeli vaše mobilno omrežje.


Kako deluje qMON

qMON agenti celostno zajamejo pogoje končnih uporabnikov in živih storitev in jih predstavljajo preko 500+ zbranih parametrov. Vsak agent emulira uporabniško aktivnost in način uporabe storitev, medtem pa meri obsežno paleto parametrov vzdolž celotne komunikacijske poti. Na ta način vam lahko pokažemo posnetek vašega omrežja, od fizičnih parametrov do končne uporabniške izkušnje.


Nadzor agentov v realnem času

Spremljajte agente qMON v realnem času neposredno s pametnega telefona, tabličnega računalnika ali prenosnika.


Nadzor omrežja v realnem času

Opazujte zdravje vašega omrežja in storitev v realnem času s qMON nadzorno ploščo, kjer lahko spremljate izmerjene KPI in različne interaktivne vizualizacije.


Poglobljena analitika

Z analizami in vizualizacijo podatkov boste pridobili vpogled v omrežje in zagotovili lažjo odpravo napak, odkrivanje trendov, oceno kakovosti, diagnostiko zmogljivosti, in še veliko več.

Office probes Drive measurement probe

qMON Agent

Programska oprema agenta podpira aktivne meritve in spremljanje več kot 500 KPI na mobilnih tehnologijah (EDGE / UMTS / HSPA / LTE) ter brezžičnih in fiksnih omrežjih. Z emulacijo uporabniške aktivnosti ustvarja realno obremenitev, s čimer vzpostavi realne pogoje za meritve QoS in QoE.

Agenti so lahko porazdeljeni po omrežju in delujejo tudi povsem samostojno – to vključuje predpomnjenje merilnih scenarijev in lokalno hrambo izmerjenih podatkov. Podpirajo centralno upravljanje agentov preko storitve v oblaku. Preko spletne aplikacije je mogoče tudi spremljanje stanja agentov v realnem času med vožnjo, kar vam omogoča preverjanje stanja agenta na vsaki mobilni napravi, tabličnem računalniku ali prenosniku.

Glede na vaše potrebe vam lahko zagotovimo različne tipe sond:

 • mobilne sonde na industrijski strojni opremi, z notranjim ali zunanjim LTE/HSPA/EDGE modemom
 • pisarniška/SOHO sonda na osebnem računalniku ali prenosniku
 • sonda za podatkovne centre in namestitev na virtualni infrastrukturi v oblaku


qMON nadzorni sistem

Enostavno konfigurirajte porazdeljene sonde preko spletnega vmesnika. Spremenite delovne naloge (scenarije) sonde in prilagodite vrsto meritev glede na vaše potrebe.

Sonda qMON podpira 9 kategorij meritev, ki jih je mogoče upravljati na daljavo. Te vključujejo: zakasnitev (ping), nalaganje podatkov z interneta, nalaganje podatkov v smeri proti internetu, brskanje po spletu, poizvedbe DNS, meritev pretoka iperf, prenos videoposnetkov s platforme YouTube, meritev časa idle-to-active, ter meritve PS signalizacije.

Agent Management GUI

qMON Dashboard qMON Dashboard

qMON nadzorna plošča

Pozabite na ločene vire podatkov in nekompatibilna orodja za vizualizacijo. qMON nadzorno ploščo smo zasnovali tako, da vam predstavi popolno operativno sliko v realnem času.

Nadzorna plošča vam omogoča, da v realnem času spremljate vse pomembne KPI, zbrane na terenu, spremljate aktivne qMON agente, opazujte testne trase ter dostopate do osnovne podatkovne analitike za podporo vašim odločitvam.

Funkcije nadzorne plošče:

 • Prikaz meritev na zemljevidu
 • Indikator statusa aktivnih qMON sond
 • Prikaz izmerjenih KPI na časovni osi in pregled po napravah
 • Podpora za radijske in aplikacijeske KPI


qMON napredna analitika

Zavedamo se, da je zbiranje podatkov šele začetek. Zato qMON izkušnjo dopolnjujemo tudi z napredno analitiko – na voljo so vam številne predloge in pogledi, ki smo jih pripravili z uporabo profesionalnih analitskih orodij.

Napredne analize in vizualizacije vam bodo omogočile vpogled v zdravje vašega omrežja – naj si gre za komparativne analize, operativne trende, analizo pokritosti s signalom mobilnega omrežja, meritve QoS in oceno QoE produkcijskih storitev, napovedovanje obnašanja naprav in sistemov v realnih pogojih obremenitve, ter še mnogo več.

Interaktivna poročila bodo vašim inženirjem pomagala k poglobljenemu razumevanju vašega omrežja, vašemu vodstvu pa bodo predstavila trende, konkurečne prednosti, ter neposredne učinke vlaganj v omrežje.

Analytics
Analytics

Kontaktirajte nas

Pošljite nam sporočilo

Kontaktirajte nas

Če želite več informacij, demo ali vzorec merjenih podatkov, ali pa samo poklepetati z nami, stopite v stik z nami.


Naši prostori


Delovni čas

 • Ponedeljek - petek: 9:00 do 17:00
 • Sobota/nedelja: nimamo uradnih ur